Proiecte
Mai mult de 50% din copiii din Romania si mai mult de 60% din copiii din Romania rurala sunt lasati pe dinafara de societate si de sistem (ex. traiesc in saracie; nu au acces la servicii esentiale pentru viitorul lor - educatie de calitate, sanatate, locuinte si servicii sociale; sistemul de invatamant ii defavorizeaza pe defavorizati ceea ce duce la abandonul scolar al multora dintre ei; lipsa posibilitatii de a participa si de a-si exercita drepturile, etc.)
Pass the Voice este un concept Autism Voice dedicat părinților, cu scopul de a transfera familiilor toate resursele necesare recuperării copiilor cu autism.
Prin acest proiect dorim sa venim in intampinarea parintilor prin diagnosticarea si evaluarea copiilor cu TSA cu varste de la 6 luni pana la 7 ani.
Alex Benchea nu vede și totuși, uneori, vede mai departe decât unii dintre noi și-ar imagina.
Are 20 de ani și s-a născut nevăzător, dar acest lucru nu a fost nicicând o limitare.
Copilăria și-a petrecut-o la Adjudeni, județul Neamț, unde natura și-a făcut loc în sufletul lui.
“Am un frate geamăn, care vede, și mai am trei frați și o soră. În copilărie nu stăteam mult în
casă. Trăiam la țară, aproape de Siret – astfel că ieșeam adesea în natură, exploram
împrejurimile”, povestește Alex.
A venit apoi adolescența și Alex a urmat liceul de filologie la Târgu Frumos, aflat la 35 de kilometri de satul natal. Kilometri pe care, de altfel, i-a parcurs chiar și pe jos... fiindcă așa i-a venit.
“ÎMI IMAGINEZ CĂ NU AM VREO DIZABILITATE”
Acum, Alex este student la Facultatea de Geografie, Universitatea “Babeș-Bolyai” și e pasionat
de călătorii – a vizitat mai multe țări, iar în unele a călătorit singur cu avionul. Îi place să facă
sport, să asculte cărți audio și are o mulțime de prieteni cu care iese cu plăcere în oraș.
“Mulți oameni din jurul meu sunt uimiți că reușesc să fac multe lucruri singur, de la gătit la
mers cu avionul. De altfel, interacționez mult cu oameni fără dizabilități. Și îmi imaginez că nu
am nici eu vreo dizabilitate”, mărturisește Alex.
Pentru cei mai mulţi dintre noi, sportul este o plăcere.
Pentru micuţii cu nevoi speciale, sportul este o nevoie.
Haideți să fim împreună familia extinsă a bunicii, a lui Elisei și a Oanei - și să-i ajutăm și fie oameni mari și buni
Cunoașterea științifică este fundamentală pentru dezvoltarea și evoluția unei societăți. Cu toate acestea, în țara noastră, din păcate, știința este adesea percepută drept obositoare și plictisitoare, iar nivelul general scăzut de educație științifică are consecințe nefaste în toate aspectele societății noastre.
Healthy Athletes® (Sportivi Sănătoși) este un program destinat îmbunătățirii stării de sănătate și condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării lor sociale. Sportivii primesc servicii de sănătate gratuite prin consultațiile și recomandările oferite de către medici specialiști voluntari, cu ocazia competițiilor sportive Special Olympics.
Programul de sănătate al Special Olympics este cel mai mare astfel de program public din lume.
În fiecare an, ASUR editează, tipărește și distribuie gratuit în școli un calendar cu informații științifice - câte una pentru fiecare zi a anului.
Special Olympics încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor din școlile din România. Prin intermediul parteneriatelor cu aceste școli, aducem sportul și beneficiile acestuia mai aproape viața comunității, cu și pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.
Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor ofera sprijin moral, practic si material pentru varstnicii care traiesc independent sau in caminele de batrani din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Targoviste si Braila, atat in mediul rural, cat si urban.
Ajutam din 2013 persoane cu handicap, oferindu-le transport gratuit catre spitale / centre medicale. Totusi, resursele noastre logistice si financiare sunt limitate. Detinem o masina adaptata pentru persoane cu dizabilitati, dar nu putem acoperi din surse proprii in permanenta costurile acestuia (intretinere autoturism, combustibil). Impreuna putem face diferenta! Implica-te si tu!
RECICLETA este un proiect ViitorPlus, primul proiect neutru în carbon din Romania, care are ca scop colectarea deşeurilor de hârtie din birouri spre a fi reciclate. Transportul hârtiei este asigurat de cargo-biciclete, unice în România, conduse de persoane defavorizate, cărora li se asigură astfel un loc de muncă.
Noi ne propunem să îl ajutăm pe Șerban să își reconstruiască urechiușa.
Analfabetismul în România, fie el unul autentic sau functional, a devenit principala moștenire lăsată de către părinți copiilor, în special în mediul rural. Mai mult de jumătate din copiii României sunt analfabeți sau analfabeți functional. Unui analfabet i se asociază, in 10 ani, alti 2 analfabeti, acestia lasand scoala pe ultimul loc in grijile zilnice. Aceastia nu coreleaza sărăcia cu lipsa de educatie, vazand-o ca pe o responsabilitate a celorlalti.
Proiectul SAD (STOP analfabetismului drept moștenire) își propune să crească anual numărul de copii alfabetizati și de profesori care să inspire dragostea de învățătură, în timp să stopeze astfel fenomenul de analfabetism lăsat moștenire urmașilor.
Dacă există o perioadă în care visurile pot deveni realitate, aceasta este Crăciunul. De Crăciunul acesta ne dorim să încurajăm cât mai mulți copii să ne spună care este cel mai mare vis al lor, să îl facem cunoscut și mai ales... să ajutăm la îndeplinirea lui prin intermediul tău!
Pentru Crăciunul 2019 ne-am propus să strângem fonduri din care să oferim cadouri copiilor care au o pasiune și dorința de a o urma.
"Pădurea copiilor" are ca scop împădurirea terenurilor publice degradate din sudul României pentru care nu există fonduri de la stat.
Campania "SHOES FOR AFRICA" se dorește a fi un gest de solidaritate pentru unii dintre cei mai încercați dintre pământeni... porterii. În zona Parcului Național Kilimanjaro sute de porteri urcă zilnic la altitudine având pantofi sport aproape complet distruși și total neadecvați unui trekking în siguranță.
Campania propune expedierea de pantofi sport, tricouri și ceasuri cu altimetru în Tanzania (MOSHI).
HOSPICE Casa Speranței oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.
Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare din Brașov și București, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin pacienții.
HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie facute cu un efort uluitor.
Ana Oană este precum argintul viu. Fără stare. De câte ori o întâlnești, poartă după sine setul de tricotat. Are multe fire colorate, perechi de andrele și cel puțin o lucrare începută. Tricotează gratuit jucării pentru a ajuta tinerii beneficiari ai asociației TOTUL ESTE POSIBIL, dar are nevoie de materiale pentru a continua să lucreze. 300 de lei lunar este o sumă suficientă pentru a-și alimenta stocurile de fire și accesorii.
Campanie națională de tricotat realizată cu implicarea și în beneficiul vârstnicilor singuri din România.
Sprijinul dumneavoastra financiar ne-ar putea ajuta sa putem creste treptat calitatea vietii lui Sebi mentinind frecventa orelor de terapie de specialitate de care el are nevoie, pentru ca numai prin intermediul terapiei Sebi poate sa achizitioneze abilitatile necesare pentru a avea in viitor o viata cat mai independenta cu putinta.
Fii alături de noi și participă activ la strângerea de resurse pentru construcția primei platforme online de adopții și ajutor financiar pentru animalele din adăposturi.
Asociația D.E.P. (Dezvoltare-Evoluție-Parteneriat), din Bumbești-Jiu, județul Gorj, s-a înființat în anul 2015. Încă de atunci, grupul din Bumbești-Jiu a fost susținut de Fundația PACT în proiectele dedicate copiilor și membrilor comunității. Cei mai implicați în cadrul asociației sunt tinerii, studenți și elevi de liceu.
Una dintre preocupările lor principale este să dezvolte proiecte și activități care se adresează problemelor de mediu întâlnite în Parcul Național Defileul Jiului.
Sustine activitatea Asociatiei Sprijin pentru Diabet, daruind copiilor cu diabet (tip 1) ziua ta.
Gentle Violence cuprinde o serie de expoziții multimedia dedicate corpului și chirurgiei, reinterpretate prin instrumentele artei contemporane.
În România, accesul precar sau uneori inexistent la servicii medicale de calitate pune viața femeilor gravide și a bebelușilor acestora în pericol. Prin proiectul SENS oferim servicii integrate de ingriijire pentru mamă, bebeluș și nu numai.
Fundaţia Romanian Angel Appeal (București) şi Asociaţia Glasul Autismului (Câmpina) strâng fonduri pentru a deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin miscare) adresat copiilor cu TSA.
Spațiul Reactor (Cluj) are nevoie de 35.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism de calitate pentru deplasările spectacolelor de teatru și operă.
The campaign started in 2012 with two main objectives: supporting the endowment of Bucharest Blood Transfusion Center with European standards medical equipment necessary for blood collection and preservation.
Actorul Denis Stefan sustine voluntar cursuri de dresaj de cai, echitatie si cascadorie calare pentru copii beneficiari ai Asociatiei Gladiator.
Proiectul are ca obiectiv echiparea Școlii Gimnaziale Emil Palade din Buzău cu dulapuri cu cheiță. Elevii vor putea depozita în aceste dulapuri materialele didactice pe care nu ar fi nevoie să le ia mereu la școală, astfel greutatea din spatele lor va fi redusă considerabil și riscul deformării coloanei vertebrale se va diminua.
Împreună putem să îi fim alături Andreei sustinand-o sa poata beneficia de tratament si terapie de specialitate.
Proiectul asociației Home of Strings pe anul 2020.
În cei opt ani de activitate (2008-2015), Asociaţia MaiMultVerde a desfăşurat mai multe proiecte de împădurire la nivel naţional. Cu ajutorul voluntarilor, partenerilor și sponsorilor, am plantat în jur de 740.000 de puieți și am strâns aproximativ 325 de tone de gunoi. În anul 2014, Asociația MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicați cu pasiune în toate proiectele desfășurate.
În România există mii de bătrâni invalizi și singuri, care nu-și mai pot găti mâncarea sau care să poată merge la cumpărături. De asemenea, exista zeci de mii de copii care se culca pe burta goala sau, mai rau, traiesc pe strazi.
Vrem să ajutăm cu dotarea cu proiectoare a 2 școli din județele Botoșani si Suceava, pentru ca cei mici să poată viziona documentare și materiale educative.
Proiectul Casa Bună, inițiat de Valeriu Nicolae, este un loc al faptelor bune, destinate în special copiilor foarte săraci din ghetoul Ferentari. În noua casă sunt organizate activități pentru peste o sută de copii, care sunt sprijiniți cu tot ce au nevoie, fie că este vorba de educație, fie de hrană, servicii medicale sau bunuri de strictă necesitate.
Prin campania “Școlari fericiți în Zlagna, un loc de joacă în curtea scolii” Asociația Job în Sibiu își propune să construiască un loc de joacă în curtea școlii.
Susține și tu zâmbetul copilului de azi și al adultului de mâine!
Știai că 225.000 de copii din România merg seara la culcare flămânzi,* iar numărul lor este în continuă creștere?
Anul acesta vrem să fim siguri că 500 de copii săraci primesc o masa caldă, 5 zile pe săptămână. Lucrul acesta se va întâmpla după orele de curs, în 12 centre Școală după Școală coordonate de noi. Aici, sub îndrumarea profesorilor, copiii își fac temele, își dezvoltă abilitățile, sunt ajutați să nu abandoneze școala și să își găsească un drum în viață.
Pentru unii dintre ei, masa oferită la centru este singura pe care o mănâncă în ziua respectivă.
Obiectivul principal al campaniei Pe urmele lui Moş Crăciun este acela de a ajunge la 250 de elevi din comuna Drăguşeni (Jud. Galati) pentru a le face o supriza de sarbatori.
Instruim anual 34 de profesori și specialiști în educație care se implică în activitățile de la cele 12 centre de tip „Școală după Școală” coordonate prin programul „Investiție în mediul rural”.
Misiunea acestor dascăli este dificilă, mai ales aici, în zona rurală, unde copiii din medii defavorizate au responsabilități de oameni mari și participă la muncile din gospodării în detrimentul timpului pe care ar trebui să îl aloce studiului.
Din păcate, în mediul rural, 40% dintre profesori sunt nevoiți să facă naveta, doar 3% sunt cadru didactic I* iar numărul copiilor care abandonează școala este îngrijorător.
La Spitalul Clinic CF Timisoara a fost renovat un salon, exclusiv din fonduri private.
Ne ocupam, in prezent, de 30 de copii din familii defavorizate din zona. Acestia beneficiaza de o masa calda pe zi, au la dispozitie calculatoare performante, un pedagog dedicat si profesionist si sunt asistati medical. Scopul nostru este in mod principal prevenirea abandonului scolar si a marginalizarii.
Proiectul nostru are scopul de a aduce un plus de valoare satului Drumul Carului din județul Brașov.
Aici, pe o suprafață de peste 5000 de metri pătrați, vom construi o tabără de bază pentru diverse activități.
PEDITEL 1791 – sfat medical pediatric prin telefon, non stop este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim, non–stop, funcționează la nivel național și este inițiat și implementat de către Fundația Părinți din România.
UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități și trecut instituțional.
Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpara tratamentul necesar pentru ei.
Principalele activitati:
# Realizarea unui parteneriat al Asociatiei cu companii puternice pentru obtinerea finantarii, in vederea implementarii proiectului
# Stabilirea echipei de proiect si a rolurilor in implementarea proiectului
# Stabilirea locatiei, gasirea si inchirierea terenului
# Stabilirea proiectului si inceperea constructiei
# Contactarea de medici diabetologi din mai multe regiuni ale tarii, in vederea organizarii calendarului de activitati specifice si a selectarii grupului de beneficiari din randul pacientilor acestora
# Organizarea logistica si adaptarea pentru nevoile beneficiarilor insulino – dependenti a unei tabere de vara, timp de o saptamana
# Selectia participantilor si stabilirea programului taberei si a calendarului de activitati
# Derularea, timp de o saptamana, a activitatilor propuse in tabara, incluzand intalniri cu medici specialisti, ateliere educative, workshop-uri tematice, activitati recreative, grupuri de suport pentru parinti etc.
# Realizarea de parteneriate media in vederea promovarii proiectului
# Difuzarea catre mass media, prin intermediul partenerilor media si al mijloacelor proprii de difuzare, de comunicate de presa ante si post-eveniment
Îţi mai aminteşti cum erai în liceu? Poate ţi se părea că trebuie să înveţi prea multă teorie, că ai o grămadă de teme şi puţin timp pentru distracţie. Ţi-ar fi plăcut, poate, să ai un mentor pe parcursul acestei perioade agitate, care să te sprijine să devii mai sigur pe tine.