Sustine infiintarea Fundatiei Comunitare Valcea

Am format la Râmnicu Vâlcea un grup solid de oameni entuziaşti şi suntem în plin proces de formare şi învăţare pentru a deveni Fundaţia Comunitară Vâlcea. Beneficiem de susţinerea şi experienţa celorlalte fundaţii comunitare din România (16 la număr) precum şi de ajutorul şi tutela celor de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

fundaţie comunitară se bazează pe o colaborare continuă cu resursele locale, de toate tipurile, cu scopul de a face comunitatea să crească – mai exact are un rol de facilitator între resursele şi nevoile dintr-o anumită arie geografică, distribuind idei, experienta, fonduri, şi conectând oameni.

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii pentru a înfiinţa o fundaţie, este nevoie de un patrimoniu  în valoare totală de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei. Adică pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Vâlcea şi a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 190 000 de mii de lei. Din aceştia, minim 95 000 vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 95 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare.

Suntem foarte dornici să învăţăm din experienţele Fundaţiilor Comunitare deja existente şi să implementăm cel puţin o parte din proiectele de succes derulate de ei, după înfiinţarea fundaţiei:

- programe educaţionale gen YouthBank (program naţional de educaţie şi antreprenoriat social pentru adolescenţi)

- programe precum Fondul Ştiinţescu (oferă elevilor alternative practice prin care descoperă utilitatea educaţiei STEAM (Stiinta, tehnologie, inginerie, arta si matematica)

- evenimente sportive gen Maraton, Ciclathon, Swimathon de strângere de fonduri

- proiecte de interes comunitar în zonele unde identificăm nevoi prioritare - educaţie, cultură, sport, social, antreprenoriat

[ Show more ]

Donatii:

13,568 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Sustine infiintarea Fundatiei Comunitare Valcea

Valcea Forest Run este un eveniment sportiv de alergare. Ne propunem sa promovam sportul, alergarea in natura in general si orientarea sportiva in particular. Componentele tehnice sunt: Semimaraton, Alergare in padure pe traseu marcat (10 km si 5 km) si Orientare Sportiva.

5,688 RON

In beneficiul: Sustine infiintarea Fundatiei Comunitare Valcea

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

7,880 RON

Pagini fundraising

Alerg pentru o comunitate curajoasa!

De când a apărut Cristiana (fetiţa noastră care are acum 10 luni), s-a conturat şi gândul să ne întoarcem la Râmnicu Vâlcea - oraşul soţul

10,000 RON Target
5,688 RON Suma
56.88% Complete

Imi donez ziua de nastere!

Imi donez ziua de nastere! De fapt, vreau ca voi sa ma ajutati sa imi donez ziua de nastere! Cui: GIFCVL, o initiativa comunitara faina careia m-am al

1,000 RON Target
2,185 RON Suma

Imi donez ziua de nastere!

Dragii mei prieteni, din viata reala si din lumea virtuala. Va salut cu drag! Vreau sa va spun ca pe 25 august va fi ziua mea. Implinesc 47 de ani si

1,000 RON Target
680 RON Suma

Imi donez ziua de nastere! Si am nevoie de voi :)